kinderen fotohokje photobooth

Een tastbare selfie

Toen wij onlangs zelf onze  bruiloft in Italië vierden, hadden wij onze Fab fotobooth fotozuil uiteraard meegenomen. Het was zo leuk om de feeststemming te verdriedubbelen; iedereen genoot ervan om op de foto te gaan. Het was heel tof om de fotoboothervaring nu eens een keer vanaf de andere kant mee te maken; als bruidspaar. We hadden wel verwacht dat sommige van onze gasten het leuk zouden vinden om lekker gek verkleed op de foto te gaan, maar er gebeurde iets tijdens ons feest dat we niet hadden voorzien. De 20 kinderen (ja, onze intieme bruiloft had veel weg van een kinderfeestje) waren niet weg te slaan bij de fotozuil. De onbeperkte afdrukken die we bij al onze pakketten altijd standaard aanbieden kwamen goed van pas want de fotobooth kreeg geen seconde rust.  Elke foto werd er een andere outfit aangetrokken, en natuurlijk met een bijpassende gekke bek. Pruiken, brillen, tekstwolkjes… alle props en attributen werden uit de koffer getrokken. Ons gastenboek is volgeplakt met hilarische foto’s van kinderen die op de foto staan met elkaar en met hun eigen fotostrips. Ze maakten foto’s van foto’s.

Kinderfeestje

Het zette me aan het denken; waarom waren deze kinderen zo dol op de fotozuil? Dit is toch de generatie die opgroeit met instagram, facebook, digitale camera’s, selfies… foto’s zijn toch geen zeldzaam iets?  Waar zit de aantrekkingskracht?

En toen had ik ’t! Na de lol van het poseren print de fotobooth de foto’s direct uit; de actie van het maken van de foto wordt opgevolgd door het resultaat; een echte geprinte foto! Iets tastbaars, iets om vast te houden, op te plakken, mee naar huis te nemen. Wat een cadeautje!

En laat dat nu net iets zijn dat deze generatie niet kent; afgedrukte foto’s. Ik zag hoe leuk en spannend de kinderen het vonden, die paar seconden wachten op hoe het printje uit de fotobooth komt rollen. Toch grappig, een afdruk van een foto,iets dat voor ons zo normaal (en ouderwets?) is, wordt nu weer als bijzonder ervaren.

Misschien is het dan toch een idee om FAB fotobooth voor een kinderfeestje in te huren.

fotobooth bruiloft photobooth